O klubu
Ekipa
Ekipa članic Ekipa kadetinj Ekipa starejših deklic Ekipa mini odbojke
Tekmovanja
1B. DOL ženske Kadetinje - kv. za 1.ligo - sk. J Pokal Slovenije
Galerija
Album Članice Album Razno Arhiv galerij
Dokumenti
Etični kodeks Pravila obnašanja in obveznosti Statut Disciplinski pravilnik Pravilnik o članstvu Pravilnik o varstvu osebnih podatkov Pristopna izjava za članstvo
O klubu Obišči nas
 

1B. DOL Ž. - 17.krog
Logatec
vs.
Murexin-Kema Puconci

3:0
25:21, 25:21, 25:22

 
 

Tudi v četrtfinalu o zmagovalcu odločal zlati niz

Objavljeno: 8. 12. 2017 - 21:31
Avtor: Aleš Novak
Kategorija: Članice

Aliansa Šempeter : Kema Puconci

(25:23, 25:22, 25:20, 17:15)

ŠD OŠ Šempeter, 7. december 2017, 60 gledalcev

Včeraj sta se na drugi tekmi četrtfinala pokala Slovenije pomerili domača ekipa Aliansa Šempeter in gostje iz ekipe Kema Puconci. Redni del tekme se je končal z rezultatom 3:0 za domačo ekipo, zato je o zmagovalcu znova odločal zlati niz.

Prvi niz so na servisu pričele gostujoče igralke iz ekipe Kema Puconci, prva točka pa je pripadla dekletom iz domače ekipe Aliansa Šempeter. Gostje so rezultat takoj izenačile in prišle tudi do prvega vodstva na tekmi pri rezultatu 1:2. Dobile so še tretjo zaporedno točko, preden so do druge točke na tekmi prišle domače igralke.  Sledila je izmenjava točk in vodstvo Pucončank za tri točke pri rezultatu 4:7. Naslednji dve točki sta pripadli domačim igralkam , ki so se tako približale na točko zaostanka pri rezultatu 6:7. Na prvi tehnični odmor so se s prednostjo dveh točk z rezultatom 6:8 odpravile Pucončanke. Prva točka po prvem tehničnem odmoru je pripadla domačim igralkam, ki so se s tem spet približale na točko zaostanka. Znova sta si ekipi izmenjali točko preden so domače igralke iz ekipe Aliansa Šempeter rezultat na 9:9 izenačile. Do rezultata 13:13 sta si ekipi izmenjali še nekaj točk, preden so do vodstva 15:13 prišle domačinke. Na drugi tehnični odmor so se s prednostjo dveh točk pri rezultatu 16:14 odpravile domače igralke iz ekipe Aliansa Šempeter. Po končanem drugem tehničnem odmoru so do naslednje točke prišle igralke Keme, ki so rezultat na 17:17 izenačile. Zopet je sledila napeta izmenjava točk, ko je pri rezultatu 22:21 svoj prvi odmor v prvem nizu zahteval trener gostij. Po odmoru so pri rezultatu 22:22 do novega izenačenja prišle gostje iz ekipe Kema Puconci. Naslednji dve točki sta pripadli domačinkam, ko je pri rezultatu 24:22 v korist Alianse gostujoči trener zahteval svoj drugi odmor. Po odmoru so točko dobile Pucončanke, ki so se približale na točko zaostanka pri rezultatu 24:23, ko je svoj prvi odmor zahteval tudi domači trener. Prvi niz se je končal z rezultatom 25:23 v korist domačih igralk iz ekipe Aliansa Šempeter.

V drugem nizu so prvo točko dobile gostje iz ekipe Kema Puconci, domače igralke pa so rezultat takoj izenačile in prišle tudi do vodstva 2:1. Pucončanke so prišle do naslednjih dveh točk in s tem do vodstva pri rezultatu 2:3, ki so ga domačinke na 3:3 zopet izenačile in prišle do vodstva 4:3. Sledila je izmenjava točk in zaporedje gostij za vodstvo 5:7. Na prvi tehnični odmor v drugem nizu so se s prednostjo dveh točk pri rezultatu 6:8 odpravile gostujoče igralke iz ekipe Kema Puconci. Po prvem tehničnem odmoru so prvo točko dobile domače igralke iz Šempetra, ki so se tako približale na točko zaostanka pri rezultatu 7:8.  Domačinke so rezultat na 9:9 izenačile in prišle tudi do vodstva pri rezultatu 10:9. Igralke iz Šempetra so dobile še tri zaporedne točke in pri rezultatu 13:9 je prvi odmor v drugem nizu zahteval gostujoči trener. Po odmoru so do nove točke prišle domačinke, ki so s tem vodstvo povečale na pet točk prednosti pri rezultatu 14:9. Na drugi tehnični odmor v drugem nizu so se Pucončanke odpravile z zaostankom šestih točk pri rezultatu 16:10. Po drugem tehničnem odmoru so naslednji dve točki dobile igralke Keme, ki so zaostanek pri rezultatu 16:12 znižale na štiri točke. Zopet je na vrsto prišla izmenjava točk in vodstvo šestih točk domačih igralk, pri rezultatu 20:14.  Pri rezultatu 22:18 je domači trener zahteval svoj prvi odmor v drugem nizu. Po odmoru so do nove točke prišle igralke iz ekipe Aliansa Šempeter. Naslednji dve točki pa sta pripadli gostjam iz ekipe Kema Puconci, ki so se s tem približale na tri točke zaostanka pri rezultatu 23:20. Prvo zaključno žogo v drugem nizu so imele domačinke iz Šempetra pri rezultatu 24:21. Drugi niz se je končal z rezultatom 25:22 za ekipo Aliansa Šempeter.

Prva točka v tretjem nizu je pripadla domačim igralkam iz Šempetra. Dobile so še točko, preden so do prve točke v tretjem nizu pri rezultatu 2:1 prišle Pucončanke. Sledila je nova izmenjava točk in do prvega tehničnega odmora zaostanek Pucončank za tri točke pri rezultatu 8:5. Po prvem tehničnem odmoru je nova točka pripadla gostjam iz ekipe Kema Puconci, ki so tako zaostanek znižale na dve točki zaostanka pri rezultatu 8:6. Igralke Keme so se približale na točko zaostanka in prišle do izenačenja pri rezultatu 9:9. Igralke iz Šempetra so prišle do novega zaporedja treh točk in s tem tudi do prednosti treh točk pri rezultatu 13:10, ko je svoj prvi odmor v tretjem nizu zahteval trener gostij. Po zahtevanem odmoru so točko dobile domačinke in s tem prednost povečale na štiri točke pri rezultatu 14:10. Na drugi tehnični odmor v tretjem nizu so se Pucončanke odpravile z zaostankom petih točk pri rezultatu 16:11. Po drugem tehničnem odmoru so igralke Alianse dobile novi dve točki in s tem prednost povečale na sedem točk pri rezultatu 18:11. Prednost so pri rezultatu 20:12 povečale na osem točk. Ekipi sta si izmenjali še nekaj točk preden so do prve zaključne žoge pri prednosti desetih točk z rezultatom 24:14 prišle domačinke. Pri rezultatu 24:16 je domači trener zahteval svoj prvi odmor v tretjem nizu. Po odmoru so do nove točke prišle igralke iz ekipe Kema Puconci ki so zaostanek znižale na sedem točk pri rezultatu 24:17. Pucončanke so dobile še tri zaporedne točke preden je pri rezultatu 24:20 domači trener zahteval nov odmor. Tretji niz se je končal z rezultatom 25:20 in s tem tudi redni del tekme, ki se je končal s 3:0. Sledil je zlati niz, kajti prva tekma se je končala z rezultatom 3:1 v korist igralk iz ekipe Kema Puconci.

Zlati niz so s prvo točko otvorile domače igralke iz Šempetra, Pucončanke pa so rezultat takoj izenačile. Naslednji dve točki sta pripadli domačinkam in pri rezultatu 3:1 je gostujoči trener zahteval svoj prvi odmor v zlatem nizu. Po zahtevanem odmoru so točko dobile Pucončanke, a so jim domačinke servis takoj odvzele. Igralke iz Šempetra so dobile še novo točko in s tem prednost povečale za tri točke pri rezultatu 5:2. Pucončanke so se z zaporedjem dveh točk približale na točko zaostanka pri rezultatu 6:5. Domače igralke so dobile dve zaporedni točki in so pri menjavi strani bile zopet v prednosti treh točk pri rezultatu 8:5. Sledila je kratka izmenjava točk in približanje Pucončank na točko zaostanka pri rezultatu 9:8. Rezultat so na 9:9 izenačile in s tem pripravile domačega trenerja, da je zahteval svoj prvi odmor v zlatem nizu. Po odmoru so do naslednje točke zopet prišle domačinke in s tem tudi do vodstva 10:9. Gostje so rezultat takoj izenačile in prišle tudi do vodstva 10:11, ko so rezultat na 11:11 znova izenačile domače igralke. Igralke iz ekipe Kema Puconci so dobile novi dve točki in s tem prišle do vodstva 11:13, ko je svoj drugi odmor v zlatem nizu zahteval domači trener.  Po zahtevanem odmoru so točko dobile domačinke iz Šempetra in tako zaostanek znižale na točko zaostanka pri rezultatu 12:13. Prva zaključna žoga je pripadla Pucončankam pri rezultatu 12:14. Točko so dobile domače igralke in se s tem znova približale na točko zaostanka pri rezultatu 13:14. Rezultat so na 14:14 izenačile in s tem izsilile podaljšano igro v zlatem nizu. Dobile so še naslednjo točko in prišle do prednosti pri rezultatu 15:14. Gostje so rezultat na 15:15 izenačile. Nova prednost v zlatem nizu je pripadla igralkam iz Šempetra. Izkoristile so jo in s tem dobile zlati niz z rezultatom 17:15, ter se posledično uvrstile tudi na zaključni turnir pokala Slovenije.

Izjave:

 
Kema MureximAc-Profekt, prodaja in servis vozil d.o.o.TRANSPAK, podjetje za inženiring, procesno opremo in zastopstva d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.Občina PuconciCEROP d.o.o.Püngrad, Javno Komunalno Podjetje d.o.o.Teo - Ten, d.o.o., podjetje za proizvodnjo in trgovinoMegras, gradbeništvo in strojništvo d.o.o.IMO-REAL D.O.O.NOGRAD d.o.o.SAUBERMACHER - KOMUNALA Murska Sobota d.o.o.ROTO GROUP d.o.o.Animus d.o.o. - grafična delavnicaABC Maziva d.o.o.BTS Company d.o.o.CDC d.o.o.Krajevna skupnost PuconciMesser Slovenija
Sporočila sponzorjev:

Več na spletni strani -> vsebovredu.triglav.si/plus/leto-2021