O klubu
Ekipa in člani kluba
Ekipa članic Ekipa mladink Ekipa kadetinj Ekipa starejših deklic Ekipa male odbojke Ekipa mini odbojke
Tekmovanja
Članice - Zelena skupina Mladinke Kadetinje - B liga / sk. C Starejše deklice - B Liga - Sk. B Mala odbojka Mini odbojka - turnir 2F Pokal Slovenije
Galerija
Album razno Arhiv
Dokumenti
Etični kodeks Pravila obnašanja in obveznosti Statut Disciplinski pravilnik Pravilnik o članstvu Pravilnik o varstvu osebnih podatkov Pristopna izjava za članstvo
O klubu Obišči nas
 

Na Pomurskem derbiju tri točke izkušenejšim Pucončankam

Objavljeno: 18. 12. 2018 - 21:48
Napisal: Aleš Novak
Kategorija: Članice

  Roto-Kema Puconci : ŽOK Ljutomer 3:0

(25:21, 25:23, 25:20)

V desetem krogu 1A. DOL sta se v petek 14.12.2018 ob 20.30 uri v Zeleni dvorani v Puconcih na Pomurskem derbiju pomerili domača ekipa Roto-Kema Puconci in gostujoča ekipa ŽOK Ljutomer. Izkušenejše Pucončanke so si izborile vse tri točke.

Zelena dvorana Puconci, 300 gledalcev, sodnika: Marko Seifried in Franc Mesarič

Roto-Kema Puconci: Nuša Svetanič 1, Dona Vinkovič 3, Iva Škraban 14, Kristina Kerbler 2, Diana Oletič 6, Ana Vilfan 13, Adela Pintarič 9, Tasia Šadl , Nina Kovač, Michelle Oletič, L Veronika Mikl, L Tina Gjergjek 

ŽOK Ljutomer: Lisa Rosić, Kaja Makoter 4, Sara Kutnjak 5, Barbara Petek 5, Hana Hochstatter 2, Nataša Anželj 17, Valentina Kosi 5, Ana Nedok, Nika Kosi, L Tjaša Rakuša

Prvi niz so na lokalnem derbiju odprle gostujoče igralke iz ekipe ŽOK Ljutomer, ki so dobile tudi prvo točko na tekmi. Gostje so dobile še naslednji dve točki, ko so svojo prvo pri rezultatu 1:3 dobile igralke iz domače ekipe Roto-Kema Puconci. Pucončanke so rezultat na 3:3 izenačile. Sledila je izmenjava točk in minimalna prednost domačink pri rezultatu 7:6. Po novi izmenjavi točk je bil rezultat na 10:10 znova izenačen. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do prednosti dveh točk pri rezultatu 11:13 prišle gostje iz ekipe ŽOK Ljutomer. Pri rezultatu 11:14 je trener domače ekipe zahteval prvi odmor v prvem nizu. Po zahtevanem odmoru so z zaporedjem treh točk domačinke iz ekipe Roto-Kema Puconci rezultat na 14:14 izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do vodstva pri rezultatu 16:15 prišle Pucončanke. Gostje so rezultat na 16:16 izenačile. Pri rezultatu 19:17 je trener gostujoče ekipe zahteval prvi odmor v prvem nizu. Po odmoru so Pucončanke prednost povišale na tri točke pri rezultatu 20:17. Pri rezultatu 21:17 je trener gostujoče ekipe zahteval drugi odmor v prvem nizu. Po zahtevanem odmoru so si točko izborile gostje iz ekipe ŽOK Ljutomer. Ljutomerčanke so dobile še naslednji dve točki in so se s tem približale na minimalen zaostanek pri rezultatu 21:20. Pri rezultatu 21:20 je trener domače ekipe zahteval drugi odmor v prvem nizu. Po odmoru je točka pripadla Pucončankam, ki so prednost pri rezultatu 22:20 povišale na dve točki. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko je sledila prva zaključna žoga v prvem nizu pri rezultatu 24:21 v korist domačih igralk. Prvi niz se je zaključil z rezultatom 25:21 v korist ekipe Roto-Kema Puconci.

Drugi niz se je začel s točko gostujočih igralk iz ekipe ŽOK Ljutomer. Enako kot v prvem nizu, so gostje iz Ljutomera še dobile naslednji dve točki, preden so svojo prvo pri rezultatu 1:3 dobile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so gostje dobile zaporedje dveh točk in so prednost pri rezultatu 2:6 povišale na štiri točke. Pri rezultatu 2:6 je trener domače ekipe zahteval prvi odmor v drugem nizu. Po zahtevanem odmoru so Pucončanke zaostanek znižale na tri točke pri rezultatu 3:6. Sledila je izmenjava točk in zaporedje gostij, ki so pri rezultatu 6:11 bile v prednosti petih točk. Pri rezultatu 6:12 je trener domače ekipe zahteval drugi odmor v drugem nizu. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla gostjam iz Ljutomera. Pri rezultatu 6:14 so gostje bile v prednosti osmih točk. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so domačinke zaostanek z zaporedjem zmanjšale na pet točk pri rezultatu 10:15. Znova sta si ekipi izmenjali točko, ko so se domačinke približale na tri točke pri rezultatu 13:16. Pri rezultatu 13:16 je trener gostujoče ekipe zahteval prvi odmor v drugem nizu. Po zahtevanem odmoru so Pucončanke zaostanek z blokom znižale na dve točki. Igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci so se pri rezultatu 15:16 približale na točko zaostanka. Sledil je napet boj »točka za točko« in izenačenje na 19:19. Pri 20:19 je sledilo vodstvo domačih igralk. Igralke iz ekipe ŽOK Ljutomer so rezultat na 20:20 izenačile. Znova je bila na vrsti izmenjava točk in sledila je prednost Ljutomerčank pri rezultatu 21:22, Pucončanke pa so rezultat na 22:22 izenačile. Novo prednost pri 22:23 so si izborile gostje, domačinke pa so rezultat znova na 23:23 izenačile in prišle do vodstva 24:23. Pri rezultatu 24:23 je trener gostujoče ekipe zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru je sledila prva zaključna žoga v drugem nizu. Igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci so jo izkoristile in dobile drugi niz z rezultatom 25:23.

V tretjem nizu so si prvo točko izborile gostje iz ekipe ŽOK Ljutomer. Tudi v tretjem nizu so gostje dobile še naslednji dve točki, ko so svojo prvo pri 1:3 dobile domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do zaporedja prišle Pucončanke in so rezultat na 4:4 izenačile, ter kasneje prišle do vodstva 5:4. Ljutomerčanke so rezultat na 5:5 izenačile. Sledila je izmenjava točk in zaporedje domačih igralk iz ekipe Roto-Kema Puconci, ki so bile pri rezultatu 10:8 v prednosti dveh točk. Pri rezultatu 11:8 je trener gostujoče ekipe zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru so Pucončanke prednost povišale na štiri točke pri rezultatu 12:8. Domačinke niso popustile in so niz zaporedja nadaljevale do rezultata 15:8, ko so gostje niz zaporedja pri rezultatu 15:9 prekinile. Sledila je izmenjava točk. Pri rezultatu 16:12 je trener domače ekipe zahteval odmor. Odmor se mu je obrestoval, saj so po odmoru točko dobile domačinke. Sledila je izmenjava točk in približanje gostij na tri točke zaostanka pri rezultatu 19:16. Domače igralke so nato prednost znova povišale na pet točk pri rezultatu 21:16. Prednost so pri rezultatu 23:17 povišale na šest točk. Prva zaključna žoga v tretjem nizu je pripadla igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci pri rezultatu 24:19. Tretji niz se je zaključil z rezultatom 25:20 v korist domačih igralk iz ekipe Roto-Kema Puconci in s tem tudi tekma, ki se je končala z rezultatom 3:0.

Izjave:

Tin Vrabl, trener Roto-Kema Puconci: »Derbi kot derbi. Takšne tekme je zelo težko igrati, ne glede kdo stoji na nasprotni strani. Lokalni derbiji so stalno nabiti z neko drugo energijo, z neko drugo voljo. Srečen sem, da se je tekma obrnila v našo korist, sploh po tistem drugem nizu, ki smo ga zelo zaostajali, pa so punce vseeno pokazale, da imajo srce in voljo zmagat takšne tekme. Čeprav je prišlo do tega, da so se zadovoljile v tretjem nizu z vodstvom enako kot v drugem gostujoča ekipa in so malo pozabile stopiti na plin, smo na koncu zmagali, na koncu pa bi rad čestital puncam za današnjo zmago. «

Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer: »Zaslužena zmaga Puconcev, saj so bila domača dekleta malo bolj korektna, malo bolj hrabra na nek način. Imajo seveda tudi nekaj izkušenih prvoligaških igralk, katere že kar nekaj sezon živijo v tej prvi ligi, za kar jaz ne morem povedati za nobeno našo igralko. Vidim na obrazih naših igralk, da smo danes res izgubili 3:0, ampak smo vseeno videli, da v nekih intervalih pridemo do lepe igre, igre, ki jo želimo prikazati.«

 
ROTO GROUP d.o.o.Kema d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.Občina PuconciCEROP d.o.o.Elektronabava d.o.o.Malar Pi-Št, slikopleskarstvo in fasaderstvo, Štefan Pintarič s.p.Pomgrad - CP d. d.Okrepčevalnica laguna Simon Flisar s.p.Tiskarna aiP Praprotnik d.o.o.ABC Maziva d.o.o.BTS Company d.o.o.CDC d.o.o.Dengrad gradbeništvo Denis Rajbar s.p.Zavarovalnica GeneraliInstalacijski center KA-ELKrajevna skupnost PuconciSkupina PanvitaMesser SlovenijaAndrej Horvat S.P. - Trans BetonVTH Hack JožefNaravno zdravljenje Vito, Vitomir Ravnikar s.p.
Sporočila sponzorjev:

Kot že ustaljeno vas vabimo k branju in deljenju naših najbolj svežih objav s svetovalnega portala Vse bo v redu s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. Pri tem nas označite: na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup. Ne pozabite pa nas označiti tudi ob objavah vaših dosežkov, da vam lahko čestitamo.

Si znate odgovorili na vprašanje, kaj bi bilo s tistimi, ki jih imate najraje, če bi se vam zgodilo najhujše? Na novi spletni strani https://zivljenje.triglav.si najdete odgovore na vsa vprašanja o življenjskih zavarovanjih, na katera do sedaj niste našli pravega odgovora.

Preverite, pri katerih posegih obnove doma je treba za strokovni nasvet ali izračun zaprositi arhitekta, statika in strojnega inženirja. Posebno previdnost zahtevajo posegi v starejše objekte.

18 % prebivalstva v Sloveniji živi na plazovom izpostavljenih območjih. S hitrim testom Uprave RS za zaščito in reševanje preverite, ali zemeljski plaz grozi tudi vašemu domu in kako se lahko zaščitite.

Odločili ste se za skupno življenje v dvoje. Eno od pomembnih vprašanj, na katero boste morali najti odgovor je tudi: kaj bo moje, kaj bo tvoje in kaj bo najino.

»Pomivala sem tla, ko me je v spodnjem delu križa zagrabila tako močna bolečina, da mi je vzelo s sapo. Samo pokleknila sem in se nisem mogla več zravnati.« Če ste se že srečali z išiasom, poznate to bolečino. Toda ni vsaka bolečina v hrbtu išias.

Pred jesenjo naj vas spet spomnimo, da delite naše nasvete s portala Vse bo v redu s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. Pri tem nas označite: na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup.
Ob tem vas prosimo, da nas tudi vi označite ob svojih uspehih, da vam bomo lahko čestitali in se veselili z vami.

Ali imate sklenjeno avtomobilsko asistenco? Zakaj ne bi enako dobro poskrbeli tudi zase? Razlagamo, kaj je nezgodno zavarovanje z asistenco in kaj omogoča.

Res je, da ves čas poslušajo, toda če znate s pametnimi zvočniki upravljati »pametno«, so varni in uporabni pomočniki.

Kdaj kupiti in kdaj prodati? Kako se odločiti, katero delnico izbrati? Kaj odraža cena delnice? … Usvojite pet osnovnih naukov o poslovanju z delnicami.

Kje in kako se lahko s kolesom spustite čez drn in strn? Preverite, kaj svetuje Kolesarsko društvo Rajd.

Konec avgusta smo vas pozvali, da spremljate našo akcijo Očistimo gore na čiščenju Triglavskih podov in okolice Kredarice. Zahvaljujemo se vam, da ste podprli in delili našo zgodbo #ocistimoledenik na družbenih omrežjih. Vas zanima, kaj se je dogajalo pod Triglavom? Oglejte si kratek posnetek.

Te dni je v našem visokogorju pod okriljem Zavarovalnice Triglav, d.d. potekala akcija Čiščenje Triglavskega ledenika, za ohranjanje našega bisera.

Kljub težavnemu terenu, so nam tudi vremenski pogoji 28. in 29. avgusta služili, da smo lahko združili moči in se lotili zbiranja vsega, kar ne sodi v gore.

Prosimo vas, da delite informacije o poteku čistilne akcije širšega območja pod Triglavom in okolice Kredarice.

Najdete nas na Facebooku: facebook.com/ocistimogore, Instagramu @ocistimogore ali Twitterju @ocistimogore

Prosimo, da uporabite #ocistimogore in #ocistimoledenik.

Javni Wi-Fi
Na dopustu včasih ne gre brez uporabe javnega brezžičnega omrežja. Preverite nekaj ukrepov, da boste javni Wi-Fi uporabljali varneje.

Električni avti
Kaj pravita o nevarnosti vžiga pri električnih avtih in reševanju iz njih inovator in strokovnjak za električna vozila Andrej Pečjak in Boštjan Žagar, komandir Gasilske brigade Ljubljana?

Vstop prepovedan
Pridejo nepovabljeni in si pri vas ustvarijo svoj dom. Kako se znebiti mravelj, os, ščurkov in drugih nadlog?

Vodič po zavarovanjih za podjetnike
Eden izmed pogojev, ki jih mora podjetnik zagotoviti, da delo poteka normalno, je tudi varnost. Katera zavarovanja mu pri tem lahko pomagajo?

Dihalne tehnike
Atletinja Brigita Langerholc Žager predstavlja dihalne tehnike, ki pripomorejo k boljšemu telesnemu počutju in optimalnejši športni dejavnosti.

Čez dober mesec dni pa vabljeni na najboljšo tekaško prireditev jeseni – Triglav tek. Ste se že prijavili? Ker je v družbi lepše, smo teke in trase uredili tako, da lahko tečete s prijatelji ali svojimi bližnjimi, na teku Kuža Pazi celo z najmlajšimi. Vse informacije lahko najdete na FB dogodku Triglav tek, svojo tekaško vnemo pa delite s svojimi sledilci na instagramu pod oznako #triglavtek.

Luka Pušnik
direktor službe za korporativno komuniciranje

Facebook: Zavarovalnica Triglav :: Twitter @TriglavGroup

Piškotki na

×

Kaj so piškotki? @wikipedia


Piškotki tretjih oseb

"__cfduid" :: Funkcijski piškotek CDN storitve Cloudflare, ki pripomore k hitrejšemu in varnejšemu nalaganju spletnih vsebin. Podatki zbrani prek piškotka se ne uporabljajo za nadaljno obdelavo. :: Trajanje: 1 leto