Po enomesečnem premoru o zmagovalcu odločal peti niz

12.01.2019 23:22 • Aleš Novak

Roto-Kema Puconci : Formula Formis 2:3

(25:21, 17:25, 18:25, 25:13, 7:15)

V enajstem krogu 1A. DOL sta se v soboto 12.01.2019 ob 18. uri v Zeleni dvorani v Puconcih pomerili domača ekipa Roto-Kema Puconci in gostujoča ekipa Formula Formis. Po petih nizih so na koncu z rezultatom 2:3 slavile gostje iz ekipe Formula Formis.

Zelena dvorana Puconci, 70 gledalcev, sodnika: Marko Rožej in Smiljan Groznik

Roto-Kema Puconci: Nuša Svetanič, Dona Vinkovič 11, Iva Škraban 24, Kristina Kerbler 1, Diana Oletič 6, Ana Vilfan 9, Adela Pintarič 12, Tasia Šadl,  Michelle Oletič, L Veronika Mikl, L Tina Gjergjek

Formula Formis: Teja Bavdaž 9, Aleksandra Milosavljević, L Ana Sešel, Angelina Ajnihar 3, Anja Ertl, Žana Zdovc Sporer 8, Hanna Tupikina 7, Ana Marija Vovk 17, Maja Košenina 7, Danijela Džaković 23, L Pia Pravdič, Ronja Štampar 1

Prvi niz so po enomesečnem premoru s servisom odprle gostujoče igralke iz ekipe Formula Formis, prva točka na tekmi pa je pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Sledila je izmenjava točk in minimalna prednost gostujočih igralk pri rezultatu 4:5. Ekipi sta si izmenjali še dve točki, ko so do zaporedja in prednosti dveh točk prišle Pucončanke pri rezultatu 8:6. Pri rezultatu 9:6 je trener gostujoče ekipe zahteval prvi odmor v prvem nizu. Po zahtevanem odmoru so igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci prednost povišale na štiri točke pri rezultatu 10:6. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do zaporedja prišle gostje iz ekipe Formula Formis. Pri rezultatu 11:9 je trener domače ekipe zahteval svoj prvi odmor v prvem nizu. Po odmoru so si točko izborile Pucončanke. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so gostje prišle do zaporedja treh točk in s tem do izenačenja pri rezultatu 13:13. Sledila je napeta izmenjava točk in novo izenačenje na 17:17. Pri rezultatu 19:21 so gostje bile v prednosti dveh točk. Pucončanke so rezultat na 21:21 izenačile. Pri rezultatu 22:21 je trener gostujoče ekipe zahteval drugi odmor v prvem nizu. Po zahtevanem odmoru se domačinke niso pustile zmesti in so prednost pri rezultatu 23:21 povišale na dve točki. Prva zaključna žoga v prvem nizu je pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci pri rezultatu 24:21. Izkoristile so jo in dobile prvi niz z rezultatom 25:21.

V drugem nizu je prva točka pripadla gostjam iz ekipe Formula Formis, domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci pa so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do zaporedja in prednosti treh točk pri rezultatu 2:5 prišle gostje. Sledila je izmenjava točk in približanje Pucončank na minimalen zaostanek pri rezultatu 5:6. Rezultat so na 6:6 izenačile. Ekipi sta si znova izmenjali točko, ko so do zaporedja in prednosti treh točk pri rezultatu 7:10 prišle gostujoče igralke iz ekipe Formula Formis. Pri rezultatu 7:11 je trener domače ekipe zahteval prvi odmor v drugem nizu. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla Pucončankam. Po novi izmenjavi točk so Pucončanke zaostajale za tri točke pri rezultatu 12:15. Po novem zaporedju gostujočih igralk iz ekipe Formula Formis je pri rezultatu 13:19 trener domače ekipe zahteval drugi odmor v drugem nizu. Po zahtevanem odmoru so si točko izborile Pucončanke, ki so s tem zaostanek znižale na pet točk pri rezultatu 14:19. Gostje so prednost pri rezultatu 15:22 povišale na sedem točk. Prvo zaključno žogo v drugem nizu so si izborile gostje iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 16:24. Drugi niz se je zaključil z rezultatom 17:25 v korist gostujočih igralk iz ekipe Formula Formis.

Tretji niz so s točko odprle domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci. Domačinke so dobile še svojo drugo točko, ko so pri rezultatu 2:1 prišle gostje iz ekipe Formula Formis. Sledila je izmenjav točk in izenačenje na 4:4. Gostje so nato z zaporedjem dveh točk prišle do prednosti dveh točk pri rezultatu 4:6. Pri rezultatu 4:7 je trener domače ekipe zahteval prvi odmor v tretjem nizu. Po zahtevanem odmoru so gostje iz ekipe Formula Formis prednost povišale na štiri točke pri rezultatu 4:8. Sledila je izmenjava točk in zaporedje Pucončank, ter s tem približanje na točko zaostanka pri rezultatu 12:13. Gostje so nato pri rezultatu 15:18 znova prišle do prednosti treh točk. Prednost so pri rezultatu 16:20 povišale na štiri točke. Prva zaključna žoga v tretjem nizu je pripadla gostjam iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 18:24. Tretji niz se je zaključil z rezultatom 18:25 v korist gostujočih igralk iz ekipe Formula Formis.

V četrtem nizu so si prvo točko izborile gostujoče igralke iz ekipe Formula Formis, domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci pa so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Ekipi sta si izmenjali še točko, ko so do zaporedja in prednosti treh točk prišle gostje pri rezultatu 2:5. Pucončanke so niz gostij prekinile pri rezultatu 3:6 in so se približale na točko zaostanka pri rezultatu 5:6. Gostje so nato z zaporedjem prišle do nove prednosti treh točk pri rezultatu 6:9. Pri rezultatu 6:10 je trener domače ekipe zahteval prvi odmor v četrtem nizu. Po zahtevanem odmoru so Pucončanke zaostanek znižale na tri točke pri rezultatu 7:10. Pucončanke so se nato znova približale na točko zaostanka pri rezultatu 10:11 in so rezultat na 11:11 izenačile. Novo vodstvo pri rezultatu 11:12 je pripadlo gostjam iz ekipe Formula Formis. Gostje so zaporedjem prednost povišale na tri točke pri rezultatu 11:14. Sledila je izmenjava točk in približanje domačih igralk iz ekipe Roto-Kema Puconci na točko zaostanka pri rezultatu 16:17. Pucončanke so rezultat na 17:17 izenačile. Pri rezultatu 17:17 je trener gostujoče ekipe zahteval prvi odmor v četrtem nizu. Po zahtevanem odmoru so si vodstvo izborile gostje iz ekipe Formula Formis. Domačinke so rezultat na 18:18 takoj izenačile. Sledila je napeta izmenjava točk in pri rezultatu 21:20 je trener gostujoče ekipe zahteval drugi odmor v četrtem nizu. Po odmoru zbranost Pucončank ni popustila in prednost so povišale na dve točki pri rezultatu 22:20. Gostujoče igralke so zaostanek znova znižale na točko pri rezultatu 22:21, Pucončanke pa so prednost znova povišale na dve točki pri rezultatu 23:21. Gostje so rezultat na 23:23 izenačile. Prva zaključna žoga v četrtem nizu je pripadla igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci pri rezultatu 24:23. Pucončanke so priložnost izkoristile in dobile četrti niz z rezultatom 25:23.

Peti niz se je začel s točko gostujočih igralk iz ekipe Formula Formis. Gostje so prišle še do naslednjih dveh točk, ko je trener domače ekipe pri rezultatu 0:3 zahteval prvi odmor v petem nizu. Po zahtevanem odmoru so gostje prednost povišale na štiri točke. Domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci so niz zaporedja gostujočih igralk prekinile pri rezultatu 1:4. Gostje so bile v prednosti štirih točk pri rezultatu 2:6. Sledila je izmenjava točk in pri menjavi strani so Pucončanke zaostajale za štiri točke pri rezultatu 4:8. Gostje iz ekipe Formula Formis so prednost pri rezultatu 4:9 povišale na pet točk. Pri rezultatu 5:10 je trener domače ekipe zahteval drugi odmor v petem nizu. Po zahtevanem odmoru so gostje prednost povišale na šest točk pri rezultatu 5:11.  Prva zaključna žoga v petem nizu je pripadla gostjam iz ekipe Formula Formis pri rezultatu 6:14. Peti niz se je zaključil z rezultatom 7:15 in s tem tudi tekma, ki se je končala v korist gostujoče ekipe Formula Formis z rezultatom 2:3.

Izjave:

Tin Vrabl, trener Roto-Kema Puconci: »O današnji tekmi lahko povem, da je ena izmed redkih tekem, ko so punce prikazale pravi pristop, pravo borbenost, pravo srčnost in pripadnost temu klubu. Jaz mislim, da smo pokazali, da se lahko z dosti boljšo ekipo na papirju, ki ima dosti večji vložek kot naša zelo enakovredno kosamo. Na koncu pa nam je le zmanjkalo kanček sreče, mogoče smo slabo vstopili v peti niz, mogoče bi lahko vzeli še kaj več, ampak mislim, da s takim delom naprej se bodo pokazali rezultati v prihodnosti. «

Iztok Kšela, trener Formula Formis: »Današnja tekma je bila takšna kot sem se je bal, ker vem, da so domačinke vedno neugodne, če jim pustiš igrat, mi pa dejansko nismo bili tri tedne v polni zasedbi tako, da smo se danes komaj prvič vsi zbrali. In to se je seveda poznalo, domačinke pa so izkoristile priložnosti, ki smo jim jih ponudili. Na koncu so dobile točko, mi pa smo jo izgubili. Glaven problem pa je bil, da so punce nekako v podzavesti mislile, da so tekmo zmagale, ko stopijo na igrišče.«

Obišči nas
Aktualna obvestila in dogodke najdete na naši Facebook strani
facebook.com/zokpuconci
Sponzorji
 • Murexim Kema
 • Ac-Profekt, prodaja in servis vozil d.o.o.
 • Transpak d.o.o.
 • Zavarovalnica Triglav, d.d.
 • Občina Puconci
 • CEROP d.o.o.
 • Püngrad, Javno Komunalno Podjetje d.o.o.
 • Teo - Ten, d.o.o., podjetje za proizvodnjo in trgovino
 • Pomurske lekarne
 • SAUBERMACHER - KOMUNALA Murska Sobota d.o.o.
 • ROTO GROUP d.o.o.
 • Animus d.o.o. - grafična delavnica
 • ABC Maziva d.o.o.
 • BTS Company d.o.o.
 • CDC d.o.o.
 • Krajevna skupnost Puconci
 • Messer Slovenija