Tiskovna konferenca ŽOK Puconci

12.06.2019 17:01 • ŽOK Puconci

Izjava prvega trenerja ŽOK PUCONCI - Uroš Kovačec

Najprej bi rad izpostavil zahvalo vodstvu in upravnemu odboru kluba za zaupanje glavnega trenerja članske ekipe ŽOK Puconci. Po nekaj sestankih smo uspeli skupaj pregledati, poiskati ter začrtati določene načrtovane cilje, ki bodo vodile skozi novo tekmovalno sezono v 1.B DOL. Pred nami je nekaj poglavitnih okrepitev iz tujine, saj sta z nami na preizkušnji dve igralki iz Srbije (Ana Jeremić – Beograd in Alena Markov-Vršac), ki bosta pomembni okrepitvi na poziciji korektorja in organizatorja igre. Pred končno potrditvijo igralskega kadra potekajo še druge ključne aktivnosti za realizacijo jedra članske vrste, saj smo z željo po homogenosti ekipe aktivirali tudi potencialne igralke iz že znane selekcije Puconcev preteklih sezon in širše ter hkrati priključili določene igralke iz mlajših selekcij.

S pripravljalnim delom sezone bomo uradno začeli v drugi polovici avgusta, vendar bomo že v trenutni poletni sezoni izkoristili ligaški premor za izboljševanje ter nadgrajevanje določenih tehničnih prvin in prvotno posvetili čas mentalnim kompetencam in komunikaciji za potrebe simbioze celotnega teama. Slednje je ključno za motivacijo, doseganje zmagovalne miselnosti, izoblikovanja karakternih specifičnosti in posledično dviga celotne ravni igre.

Med drugim je potrebno poudariti vrhunske pogoje treniranja iz vidika obstoječe infrastrukture, dvorane in vso posredno opremo za treniranje, v kateri je tudi fitnes in konferenčna soba z IT podporo.

Prav tako bi se v okviru celotnega trenerskega kadra zahvalil tudi našim zvestim sponzorjem in seveda vsem privržencem, navijačem odbojkarskega kluba ŽOK Puconci, brez katerih ni možno soustvarjati zgodbe in uspehe v takšni organizaciji. Verjamem, da nas lahko v številčni prisotnosti in vnemo dodatno vzpodbudijo k dobremo vzdušju ter pripomorejo k odličnim rezultatom v sezoni 2019/2020. *Višje, hitreje, močneje…*


Izjava pomočnika in kondicijskega trenerja ŽOK PUCONCI - Miloš Bavec

Naj povem, da sem vesel te priložnosti , ki mi jo je ponudil odbojkarski klub iz Puconec. Po desetih letih dela z fanti sprejemam delo s puncami kot izziv, vem da je sam trening, karakteristika igre in psihologija specifična . Sem diplomant fakultete za šport in kot pomočnik trenerja namenim dopolniti celostno delo glavnega trenerja, še zlasti na področju kondicijske priprave igralk, s katerimi smo se tudi prvič sestali v ponedeljek. Nepoznana pa mi niso tudi področja fiziologije, psihologije, trenažnega procesa in kinezioterapije.
Upam, da se celoten tim poveže kot celota in zagotovi optimalno rast igralk, igre in kluba.


     
Izjava predsednika Upravnega odbora ŽOK PUCONCI - Renato Perša

V upravnem odboru si štejemo v veliko zadovoljstvo, da Vas lahko obvestimo o sestavi strokovne trenerske ekipe ŽOK PUCONCI za naslednjo sezono.
Treninge in ostale aktivnosti v zvezi z članicami 1.DOL in strategijo razvoja kluba v odbojkarskem smislu bo vodil naš novi prvi trener Uroš Kovačec. V smislu sledenja zadanih ciljev ima izdelane koncepte treniranja odbojkarjev, kateri prinašajo optimalne učinke na rezultate razvoja igralcev tako posamezno, kot tudi ekipno.
Kot športni ter psihološki motivator predstavlja za nas izredno pridobitev. V njegovem pristopu k trenažnim procesom je zaznati velik odmik od ustaljenih praks učenja odbojkarskih znanj, kar je očitno že v obrazlagi kot tudi v demonstraciji tehnike in strateških zamisli.

Njegov pomočnik in kondicijski trener Miloš Bavec za klub predstavlja pristop k novi dimenziji v trenažnih procesih; ter nas uvršča med peščico ženskih klubov Slovenije; kateri imamo ta sektor pokrit z strokovnjakom za to področje. Prepričan sem da se bodo prvi rezultati novega pristopa videli že na kondicijskih pripravah v avgustu.

Kar posebej veseli pa je dejstvo, da se bomo v zelo kratkem času lahko preselili na novo nastajajoča igrišča na mivki, opremljena z vrhunsko in najvarnejšo opremo FUNTEC. Prav tako smo v fazi registracije kluba za odbojko na mivki, tako da bomo lahko udejanjali zamisli in tekmovanja preko uradnih portalov in znotraj Odbojkarske zveze Slovenije.

Velika zahvala s strani Upravnega odbora ŽOK PUCONCI gre celotni občinski upravi in g. županu Ludvik Novak, kateri je še ne tako dolgo nazaj pazljivo prisluhnil našemu snovanju in katerega realizaciji se sedaj z velikim koraki že približujemo. Hvala staršem za dosedanjo potrpežljivost in vztrajnost da so z nami vztrajali tudi takrat ko nam je bilo izjemno težko. Toliko bolj, ker lahko sedaj z gotovostjo povemo, da smo na dobro poti in se z iskrenim srcem veselimo vsega kar je še pred nami.

Obišči nas
Aktualna obvestila in dogodke najdete na naši Facebook strani
facebook.com/zokpuconci
Sponzorji
 • Murexim Kema
 • Ac-Profekt, prodaja in servis vozil d.o.o.
 • Transpak d.o.o.
 • Zavarovalnica Triglav, d.d.
 • Občina Puconci
 • CEROP d.o.o.
 • Püngrad, Javno Komunalno Podjetje d.o.o.
 • Teo - Ten, d.o.o., podjetje za proizvodnjo in trgovino
 • Pomurske lekarne
 • SAUBERMACHER - KOMUNALA Murska Sobota d.o.o.
 • ROTO GROUP d.o.o.
 • Animus d.o.o. - grafična delavnica
 • ABC Maziva d.o.o.
 • BTS Company d.o.o.
 • CDC d.o.o.
 • Krajevna skupnost Puconci
 • Messer Slovenija